Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Επιθέσεις στον πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον μητροπολίτη Βόλου


Δεν βάζουν στο στόχαστρο μόνο τους πολιτικούς αλλά και τους ιεράρχες πλέον. Μεμονωμένα κρούσματα σε βάρος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, που επισκέφθηκε την Καβάλα, αλλά και του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

.Στον Βόλο, ένας 32χρονος επιτέθηκε στον μητροπολίτη Ιγνάτιο χτυπώντας τον με τη ζώνη του. Όλα έγιναν κατά τον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, λόγω της γνωστής μεγάλης γιορτής. Ο νεαρός, που συνήθιζε να συχνάζει έξω από τον Ιερό Ναό ζητώντας οικονομική βοήθεια, αρχικά εκδήλωσε την αποδοκιμασία του προς την Εκκλησία επειδή υποστήριξε ότι δεν βοηθάει τους φτωχούς.



Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, στα λόγια δηλαδή. Κατά την διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού, ο 32χρονος βρήκε την ευκαιρία και πλησίασε τον Μητροπολίτη Δημητριάδος. Τράβηξε τη ζώνη του και την εκσφενδόνισε στο πρόσωπο του κ. Ιγνατίου, χτυπώντας τον. Στην εκκλησία προκλήθηκε πανικός. Άνδρες του Λιμενικού που στέκονταν δίπλα στην εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης κινήθηκαν αμέσως και συνέλαβαν τον νεαρό, που απομακρύνθηκε ώστε να συνεχιστεί κανονικά ο πανηγυρικός.



Ο μητροπολίτης Ιγνάτιος στο κήρυγμά του λίγο έδωσε «άφεση αμαρτιών» στον δράστη, υποβαθμίζοντας το επεισόδιο και υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει προβλήματα και τον οποίο ο ίδιος «τον αγαπά».



Είχε προηγηθεί ένα αντίστοιχο επεισόδιο στην Καβάλα, κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην πόλη της Μακεδονίας, αλλά εκεί ευτυχώς η επίθεση περιορίστηκε σε φράσεις και μόνο. Ένας άνδρας από το πλήθος τον αποκάλεσε «πράκτορα», κατηγορώντας τον ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των... Τούρκων.



Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Πατριάρχη στην πλατεία της Καβάλας. Άμεση υπήρξε η αντίδραση των αστυνομικών, οι οποίοι τον απομάκρυναν. Ωστόσο, αυτό που εντυπωσίασε τους παραβρισκόμενους ήταν η αντίδραση του κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος μόλις τον άκουσε, του απάντησε ένα «ευχαριστώ πολύ» και ενημέρωσε τις αρχές ότι δεν επιθυμεί να δοθεί συνέχεια στο θέμα. Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ ενώ φέρεται να ανήκει στην ομάδα «Πατριωτική Κίνηση Καβάλας».



Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της Καβάλας και διδάκτορας του ΤΕΙ της πόλης. Είναι η πρώτη επίσκεψη προκαθημένου της Ορθοδοξίας στην περιοχή μετά την ιστορική επίσκεψη που πραγματοποίησε το 1963 ο τότε Πατριάρχης. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα παρατράγουδα και ήδη ο κ. Βαρθολομαίος βρίσκεται πίσω στην Κωνσταντινούπολη.

".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θετικά του προγράμματος Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας

Το Πρόγραμμα Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί τη Ναυαρχίδα των προγραμματικών θέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάπτυξη της χώρ...