Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Σε ξένα χέρια και επίσημα ΟΤΕ, ΤΤ, λιμάνια και έπεται συνέχεια...


Μεγάλες αλλαγές στις δομές του κράτους, όπως προσέλκυση επενδύσεων και περαιτέρω ανάπτυξη για να διασωθεί η Ελλάδα, προανήγγειλε μετά το υπουργικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής.

.Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι θα υιοθετηθούν άμεσα παρεμβάσεις άνω των 6 δισ. ευρώ για τη μείωση του ελλείμματος στο 7% του ΑΕΠ, οι οποίες, όπως είπε, θα οριστικοποιηθούν μέσα στις επόμενες μέρες, ενώ αναφέρθηκε για πρώτη φορά επίσημα στο πακέτο- «εξπρές» των αποκρατικοποιήσεων, που θα ξεκινήσει με άμεση πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου σε ΟΤΕ, ΤΤ, ΟΛΠ, ΟΛΘ και ΕΥΑΘ.




Ανάμεσα στα υπόλοιπα το υπουργικό, που πραγματοποιήθηκε σε βαρύ κλίμα και διήρκησε περισσότερες από επτά ώρες αποφάσισε τις εξής αποκρατικοποιήσεις:




Για το 2011




ΟΤΕ- ΤΤ –ΟΛΠ - ΕΥΑΘ - ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΤΡΕΝΟΣΕ - ΛΑΡΚΟ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΟΔΙΕ- ΟΠΑΠ ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ -ΚΑΖΙΝΟ




Για το 2012




ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΕΓΝΑΤΙΑ - ΕΛΤΑ




Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ακόμα την δημιουργία ειδικού φορέα του Δημοσίου για τις αποκρατικοποιήσεις.




Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέτρα, που θα «κλειδώσουν» τις επόμενες μέρες:




-μείωση των απασχολούμενων (150.000 εργαζόμενοι φεύγουν)




-φόροι παντού (από τα αναψυκτικά μέχρι τα εμφιαλωμένα νερά). Συγκεκριμένα αναμένεται μετάταξη του ΦΠΑ από το 13 στο 23%, το οποίο αφορά τα τρόφιμα, την επιβολή φόρου στο φυσικό αέριο, αλλαγή φόρου στον καπνό. Σκοπός του κράτους είναι να "μαζέψει" μόνο φέτος 1,4 δις ευρώ.




- δραματική μείωση έως κατάργηση επιδομάτων.

".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θετικά του προγράμματος Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας

Το Πρόγραμμα Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί τη Ναυαρχίδα των προγραμματικών θέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάπτυξη της χώρ...