Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η νέα εναλλακτική παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου


Η νέα δημιουργία του Δημήτρη Παπαϊωάννου φιλοξενείται από τις 13 Απριλίου στο Παλλάς. Αυτή τη φορά ο εναλλακτικός αυτός καλλιτέχνης άλλαξε την έννοια του θεάματος προσφέροντάς μας μια παράσταση που δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση κάτι που έχουμε ξαναδεί...Το «Μέσα» αποτελεί μια παράσταση έξι ωρών χωρίς αρχή,μέση και τέλος. Μπορείς να δεις όσο θέλεις, να καθίσεις όπου θέλεις, να βγεις και να επιστρέψεις όσες φορές θέλεις.

Πρόκειται για ένα έργο που θα γεννηθεί από τη συνάντηση δύο συνθηκών: μίας παράστασης που συμβαίνει αδιάλειπτα, και μίας κατάστασης θεατών που έρχονται, φεύγουν και αλλάζουν θέση μέσα στο θέατρο όποτε επιθυμούν.Ένα υπνοδωμάτιο στο κέντρο του Παλλάς μετατρέπει τον ιδιωτικό χώρο σε δημόσιο.

Επί σκηνής το έργο ανακυκλώνεται μέσα στον εαυτό του, και ενώ χρησιμοποιεί τα ίδια ακριβώς υλικά, τα συνθέτει με τρόπους που δεν επαναλαμβάνονται ποτέ.

Ένα θέατρο στο κέντρο της πόλης ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και προτείνει στον θεατή να δει την σχέση του με το θέαμα σαν ενατένιση τοπίου.Το «Μέσα» αντιμετωπίζει το θέατρο σαν εκθεσιακό χώρο, το έργο σαν έκθεμα, και προτείνει στον θεατή τον ρόλο του επισκέπτη.

Ο Δημήτρης Παπαιωάννου συνεργάζεται για μια ακόμη φορά με τον Κωνσταντίνο Βήτα, ο οποίος υπογράφει την μουσική, όπως και πριν λίγα χρόνια, με μιαν άλλη δημιουργία του Παπαιωάννου, το “2″.

Στη σκηνή 30 ερμηνευτές επί έξι ώρες ζωντανεύουν τις συνθέσεις του «Μέσα», ενώ υπάρχει ανοιχτή μία θέση στο έργο καθημερινά για όποιον από τους θεατές γοητευτεί από την κατάσταση και θέλει να επιστρέψει παίρνοντας μέρος.

Οι πόρτες του Παλλάς θα ανοίγουν στις 17:30 και θα κλείνουν στις 23:30, από Τετάρτη έως Κυριακή.

Το «Μέσα» θα λειτουργήσει με τριών ειδών εισιτήρια:

Το ΗΜΕΡΑΣ (32 ευρώ) με το οποίο κανείς μπορεί να μπει, να βγει και να επιστρέψει όσες φορές θέλει μέσα σε μια μέρα.

Το ΗΜΕΡΑΣ / ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ (15 ευρώ), το οποίο λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μόνο που η είσοδος στο θέατρο πρέπει να γίνει νωρίς, από τις 17:30 έως τις 19:00 (Τετάρτη με Κυριακή), και αργά από τις 22:30 και μετά (Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή).

Και η ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ (45 ευρώ) με την οποία μπορεί κανείς να μοιράσει έξι ώρες παρακολούθησης σε οποιεσδήποτε μέρες και ώρες μίας εβδομάδας θέλει (η παραλαβή της από το ταμείο, μετά τις 15 Μαρτίου).

Στο θέατρο Παλλάς για 20 παραστάσεις
13 Απριλίου έως 15 Μαΐου
Τετάρτη έως Κυριακή, 17:30—23:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θετικά του προγράμματος Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας

Το Πρόγραμμα Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί τη Ναυαρχίδα των προγραμματικών θέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάπτυξη της χώρ...