Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ομιλία της Ντόρας στην Κωνσταντινούπολη


Διήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε η Ντόρα Μπακογιάννη υπό διττή ιδιότητα και στόχο: Ως πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ως γυναίκα πολιτικός. Στην διήμερη παραμονή της στη γείτονα, από όπου επιστρέφει σήμερα, μίλησε σε διεθνές πανεπιστημιακό Συνέδριο για τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική σε Ελλάδα και Τουρκία ενώ συναντήθηκε και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με αιχμή του δόρατος, την Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
«Μετά τις τουρκικές εκλογές, το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης για το οποίο έχουμε δώσει τόσες μάχες, θα βρει την αναμενόμενη λύση» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Βαρθολομαίο, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή της για τις εξελίξεις που αφορούν την ελληνική μειονότητα της Πόλης.
Το Σκοπιανό επί τάπητος στο 2ο προσυνέδριο
Στο επιτελείο της Συμμαχίας ωστόσο, εργώδεις είναι οι προετοιμασίες για το δεύτερο προσυνέδριο του κόμματος το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 3 Απριλίου, όπου η πρόεδρος του κόμματος θα αναλύσει τη θέση της Συμμαχίας για την εξωτερική πολιτική της χώρας γενικώς και το Μακεδονικό, ειδικώς.
Συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη εξηγούσαν χθες ότι η θέση του κόμματος για το Σκοπιανό ζήτημα ταυτίζονται απολύτως με τις ελληνικές θέσεις όπως αυτές διαμορφώθηκαν επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή και οδήγησαν στο βέτο που έθεσε η χώρα στο Βουκουρέστι. Την επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή, επί υπουργίας της -στο υπ. Εξωτερικών-, υπεραμύνθηκε άλλωστε η κ. Μπακογιάννη και κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον -δύσπιστο επ’ αυτού- πρόεδρο των Φιλελευθέρων κ. Φερχόβστεν στις Βρυξέλλες, στον οποίο επιχειρηματολόγησε υπέρ των ελληνικών θέσεων και επιλογών για το Σκοπιανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θετικά του προγράμματος Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας

Το Πρόγραμμα Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί τη Ναυαρχίδα των προγραμματικών θέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάπτυξη της χώρ...