Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

«Δεν παραιτούμαι»


Τέλος στα σενάρια περί παραίτηση του, αλλά και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, βάζει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News. Ερωτηθείς εάν θεωρεί το μνημόνιο «μονόδρομο», ο Γ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι «μονόδρομος είναι να ακολουθούμε μια πολιτική που βγάζει τη χώρα από την κρίση. Το Μνημόνιο είναι μέρος αυτού του δρόμου, αλλά δεν περιοριζόμαστε σε αυτό. Ναι, υπάρχουν και άλλοι δρόμοι, αλλά μας οδηγούν στην περιθωριοποίησή μας ως χώρα».

Απαντώντας στους επικριτές του, ο υπουργός τονίζει ότι δεν πρόκειται να φυγομαχήσει: «Η φυγή από τα προβλήματα δεν είναι του χαρακτήρα μου. Λόγος παραίτησης για μένα θα ήταν να μην μπορώ να στηρίξω τις αποφάσεις της κυβέρνησης και μέχρι τώρα δεν έχω νιώσει καμία στιγμή αδυναμία να στηρίξω τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και της χώρας.

Επίσης υποστηρίζει ότι «οι εκλογές δεν θα γίνουν πριν ολοκληρωθεί η εντολή τετραετίας που έχουμε από τους πολίτες».

Ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι κατά την πολυαναμενόμενη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου δεν θα υπάρξει συμφωνία, ενώ θεωρεί «δεδομένη» την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου. Ακόμη, εξακολουθεί να αποκλείει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αποκλείει «κάθε λύση που θα πλήξει την αξιοπιστία της χώρας και θα μας σπρώξει εκ νέου σε ένα χειρότερο ίσως καθεστώς περιθωριοποίησης από τις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θετικά του προγράμματος Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας

Το Πρόγραμμα Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί τη Ναυαρχίδα των προγραμματικών θέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάπτυξη της χώρ...