Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

35.000 θέσεις εργασίας στο «Σέντραλ Παρκ» του Ελληνικού


Η αξιοποίηση του Ελληνικού είναι στοίχημα για όλη την κυβέρνηση και η υλοποίησή του θα δώσει σημαντική ώθηση στην οικονομία. Αυτό επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα συντονισμού, υπάρχει απόλυτη συναντίληψη και η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη συμμετέχει θετικά στην προσπάθεια. Οι υπουργοί Επικρατείας και Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδης παρέστησαν στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Invest in Greece μετά τη λήξη της οποίας ο κ. Παμπούκης τόνισε ότι η αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου θα δημιουργήσει 35.000 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας και μπορεί να αποτελέσει την πύλη για προσέλκυση και άλλων επενδύσεων στη χώρα.
Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει τη δική της πρόταση για την αξιοποίηση της έκτασης η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, μεγέθους περίπου του Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους πολίτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:

- Στις προϋποθέσεις που τίθενται από κυβερνητικής πλευράς είναι ότι το Δημόσιο θα συμμετέχει στην εκμετάλλευση αλλά όχι στη χρηματοδότηση του πρότζεκτ.

- Δεν έχει αποφασιστεί αν το έργο θα προχωρήσει με διαγωνισμό ή με διακρατική συμφωνία, σε κάθε περίπτωση όμως θα υπάρξουν ρήτρες διαφάνειας.

- Θα παραμείνουν και θα αξιοποιηθούν όσα Ολυμπιακά ακίνητα βρίσκονται στην περιοχή και ταιριάζουν με τις προδιαγραφές του σχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση, με βάση τις προτάσεις του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεμπίγιο.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ακόμη για το θέμα του Ελληνικού ότι δεν αποκλείεται ακόμη και η πιθανότητα να γίνει δημοψήφισμα για τον τρόπο αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, καθώς και ότι για τις κινήσεις της κυβέρνησης και τις επαφές με το Κατάρ θα υπάρξει ενημέρωση τόσο της Βουλής όσο και των πολιτικών αρχηγών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι "οι προσπάθειές μας είναι να δικαιώσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού" και πρόσθεσε: "Έχουν γίνει αρκετές θυσίες, τώρα είναι η ώρα να αρχίσουν σιγά - σιγά να αποδίδουν για να αλλάξει το οικονομικό τοπίο. Δημοσιονομική διάσωση από τη μια πλευρά και από την άλλη ανάπτυξη, που είναι το ζητούμενο".
* Εν τω μεταξύ, 130 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την στήριξη της απασχόλησης στις περιφέρειες της χώρας, όπως ανακοίνωσε η Λούκα Κατσέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θετικά του προγράμματος Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας

Το Πρόγραμμα Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί τη Ναυαρχίδα των προγραμματικών θέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάπτυξη της χώρ...