Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Με τις προτάσεις της θα προσέλθει η Ντόρα στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών


Αναφανδόν κατά της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας τάσσεται η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη η οποία λέει «όχι» στην εκποίηση, «ναι» στην αξιοποίηση αλλά με γνώμονα την ανάπτυξη και τις νέες θέσεις εργασίας. Προτάσεις τις οποίες θα καταθέσει άλλωστε κατά την επικείμενη συνάντηση με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με άξονα:
1. Τη μείωση των ελλειμμάτων.
2. Την κατάρτιση Σχεδίου αποκρατικοποιήσεων βάθους δεκαετίας.
3. Ένα ηχηρό «όχι» στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
4. Τη δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι: «Κυβέρνηση, Ν.Δ. και Τρόικα συμφωνούν λίγο - πολύ ότι εκποιώντας τη δημόσια περιουσία είτε σε 5 είτε σε 2 χρόνια, μπορούν να μαζευτούν 50 δισ. ευρώ για να αντιμετωπιστεί έτσι το πρόβλημα του χρέους. Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει ότι το βασικό πρόβλημα της οικονομίας είναι οι δαπάνες του σπάταλου κομματικού κράτους, που βάζει ανυπέρβλητα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και τον ιδιωτικό τομέα. Επειδή ακριβώς ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. αρνούνται να σηκώσουν το βάρος αυτής της σύγκρουσης με τα συμφέροντα του κρατισμού, πετούν την μπάλα στην εξέδρα», προσθέτοντας: «Σωστή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σημαίνει σχέδιο που θα μπορεί να φέρει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Γι' αυτό και εμείς ζητάμε με ερωτήσεις που καταθέσαμε στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο να μας πουν ποιο είναι το σχέδιο και ποια η αντίστοιχη διεθνής εμπειρία και αν μπορεί μέσα σε αυτή τη συγκυρία να έχει αποτελέσματα η εξαγγελία εκποίησης της δημόσιας περιουσίας».
Στην ερώτηση που υπέβαλε χθες η πρόεδρος της Συμμαχίας μαζί με τους βουλευτές Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Κώστα Κιλτίδη, Γιώργο Κοντογιάννη και Λευτέρη Αυγενάκη, ερωτάται ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου εάν υπάρχει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο, εάν έχει μελετήσει η κυβέρνηση τις επιπτώσεις στις τιμές των προς πώληση ακινήτων που θα είχε η μαζική τεχνητή άνοδος της προσφοράς τους καθώς και τις αντίστοιχες επιπτώσεις στην ελληνική αγορά ακινήτων και τέλος εάν μπορεί η Επιτροπή να καταθέσει τα σχετικά επιχειρησιακά σχέδια ή και μελέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θετικά του προγράμματος Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας

Το Πρόγραμμα Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί τη Ναυαρχίδα των προγραμματικών θέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάπτυξη της χώρ...