Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ???


Ο ψηφισμένος νόμος πλαίσιο απο 250 βλυλευτές παραμένει ακόμα στα χαρτιά! Οι μειοψηφίες εντός του πανεπιστημίου και τα συμφέροντα εντός, εκτός και επί τα αυτά συγκρούονται με το ψηφισμένο νομοσχέδιο. Αντιπαράθεση μεταξύ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Γιώργο Μπαμπινιώτη σημειώθηκε την Πέμπτη αναφορικά με τις προθέσεις του υπουργού Παιδείας να αποσυνδέσει τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων από το νέο νόμο, με τον κ. Μπαμπινιώτη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης αν δεν ψηφιστεί η επίμαχη τροπολογία.

«Η αναστολή του νόμου πλαισίου στην Παιδεία που ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή, είναι τραγικό λάθος και γυρίζει πίσω την Παιδεία», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Προσθέτει ότι η υποχώρηση που επιχειρεί ο νέος υπουργός Παιδείας αποτελεί ένα μήνυμα προς όλους ότι μπορούν με επιτυχία να αρνηθούν τη νομιμότητα, όταν δεν τους συμφέρει.

Ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει, ωστόσο, την ελπίδα ότι τα δύο μεγάλα κόμματα και ο πρωθυπουργός θα συναισθανθούν τις ευθύνες τους και θα πράξουν το
σωστό.

«Ο νέος νόμος για τα Πανεπιστήμια δεν μπορεί να εφαρμοστεί ούτε με απειλές ούτε με ανταρσία ούτε με αστυνομικές δυνάμεις» απαντά σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Παιδείας, χωρίς να αναφέρει πάντως ονομαστικά τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θετικά του προγράμματος Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας

Το Πρόγραμμα Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί τη Ναυαρχίδα των προγραμματικών θέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάπτυξη της χώρ...