Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Η Δημοκρατική Συμμαχία και το ζήτημα με τη χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας επαναφέρει το θέμα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ η Δημοκρατική Συμμαχία, καθώς κορυφαία στελέχη της επισημαίνουν ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ανέδειξε πρώτη και μόνη το θέμα των 30 εκ. ευρώ προς το συνδικαλιστικό όργανο της ΔΕΗ.Υπενθυμίζουν ότι στις 24 Νοεμβρίου 2010 η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας με αφορμή πληροφορίες για δανειοδότηση της ΓΕΝΟΠ με 500.000€ από την ΔΕΗ, κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, με την οποία ζήτησε να δοθούν στη Βουλή τα αναλυτικά στοιχεία των αιτήσεων, επιδοτήσεων, χρηματοδοτήσεων ή δανείων της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων ΔΕΗ, που έχει ιδρυθεί από τη συνδικαλιστική οργάνωση την τελευταία δεκαετία.

Η υπουργός απάντησε ότι η δανειοδότηση έγινε από τη ΔΕΗ με κριτήρια τραπεζικά και έχει ζητήσει τα στοιχεία από τη ΔΕΗ το σύνολο των στοιχείων τα οποία δεν είχε στη διάθεση της.

Λένε επίσης ότι στις 17 Φεβρουαρίου 2011 δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο(www. euro2day.gr) πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η κ. Μπιρμπίλη είχε πλήρη γνώση των αναλυτικών στοιχείων των διαφόρων μορφών χρηματοδότησης, ενισχύσεων ή χορηγιών της επιχείρησης στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η οποία μέσα σε μία δεκαετία έφτανε τα 30 εκ. ευρώ και την ίδια η ίδια μέρα η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε νέα ερώτηση προς την υπουργό. Της ζήτησε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες καθώς και στοιχεία ποιος κάνει έλεγχο διαχείρισης των χρημάτων που καταβάλλει η επιχείρηση στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ποιες είναι οι ετήσιες εισφορές, χορηγίες, δάνεια, δαπάνες για κάλυψη δημοσίων σχέσεων, ποιες άλλες χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ υπάρχουν όπως και προς τον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων-ΔΕΗ που δόθηκαν την τελευταία δεκαετία.

«Από την απάντηση της υπουργού προέκυψε ότι κατά δήλωση της έλαβε τα στοιχεία στις 3 Φεβρουαρίου και τα κοινοποίησε στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για να γίνει ο σχετικός έλεγχος. Από τα στοιχεία αυτά προέκυψε ότι μόνο μέσα στο 2010 (χρονιά λιτότητας και δημοσιονομικών περικοπών για όλους) η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έλαβε με διάφορες μορφές χρηματοδότησης από τη ΔΕΗ το ποσό των 3,1 εκατομμυρίων ευρώ», συμπληρώνουν.

Επίσης αναφέρουν ότι στις 21 Φεβρουαρίου 2011 στο MEGA και την εκπομπή «Ανατροπή», η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε ότι η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ πήρε από τη ΔΕΗ 300.000 ευρώ για τη σύνταξη μελέτης για την εταιρική δομή της επιχείρησης και παρά το γεγονός ότι δεν την ολοκλήρωσε, δεν επέστρεψε τα χρήματα στη ΔΕΗ.

Υπογραμμίζουν δε ότι στις 13 Απριλίου του 2011 υπήρξαν καταγγελίες και σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, ότι κλάπηκαν έγγραφα και στοιχεία που αφορούσαν στις χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και ενώ είχε ξεκινήσει έλεγχος της νομιμότητάς του από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Την ίδια μέρα, τονίζουν, η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε τρίτη ερώτηση προς την υπουργό κ. Μπιρμπίλη, με την οποία ζητούσε να παραπέμψει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Στη Δημοκρατική Συμμαχία επισημαίνουν επίσης ότι υπήρξε σειρά σχετικών δηλώσεων τόσο της προέδρου του κόμματος όσο και του εκπροσώπου τύπου Γιάννη Οικονόμου και δηλώνουν ότι το πόρισμα Ρακιντζή δικαιώνει το κόμμα και την Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η σιωπή των παλαιών κομμάτων, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των οποίων συμμετείχαν στον πάρτι που γινόταν στη ΓΕΝΟΠ, προκαλεί το κοινό αίσθημα, σε μια περίοδο που η φτώχεια, τα λουκέτα και οι απολύσεις απλώνονται σε όλη τη χώρα», λένε στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θετικά του προγράμματος Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας

Το Πρόγραμμα Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί τη Ναυαρχίδα των προγραμματικών θέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάπτυξη της χώρ...