Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΝΤΟΡΑ: «Η κυβέρνηση δεν έχει μπούσουλα»


Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της σε κρίσιμα θέματα, άσκησε η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία», Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Εκτός όμως από την κυβέρνηση, η κ. Μπακογιάννη έστρεψε τα πυρά της και προς τη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε πως ενώ ακολουθούσε ακριβώς την ίδια ρητορική με την κυβέρνηση στο θέμα της δημόσιας περιουσίας, μόλις υπήρξε η αναφορά των εκπροσώπων της τρόικας, τα δύο μεγάλα κόμματα έκαναν πίσω.

«Πρώτα λένε ότι θα εξασφαλίσουν 50 δισ. από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τώρα ο πρωθυπουργός λέει ότι θα φέρει νόμο που θα απαγορεύει την πώληση δημόσιας γης. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;» αναρωτήθηκε η κ. Μπακογιάννη.

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, υποστήριξε πως σήμερα, «έπρεπε όλοι μαζί να δούμε πως θα αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία», ενώ στο θέμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, σημείωσε πως το θέμα της παράτασης στον χρόνο αποπληρωμής και η μείωση του επιτοκίου έχουν ουσιαστικά συμφωνηθεί. «Αυτό που δεν έχει συμφωνηθεί και συναντά μεγάλες αντιδράσεις, είναι το πακέτο Μέρκελ-Σαρκοζί», είπε η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε τόσο στο θέμα της ημέρας, που δεν είναι άλλο από την επίμαχη εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους, το οποίο η κυβέρνηση απέσυρε άρον άρον μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, όσο και στο θέμα των κλειστών επαγγελμάτων, αλλά και των επιχορηγήσεων στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία σχεδίου, λέγοντας πως κάνει «μισές» δουλειές. Τα κλειστά επαγγέλματα ανοίγουν τα μισά, είπε η κ. Μπακογιάννη, ενώ αναφερόμενη στις επιχορηγήσεις μαμούθ στη ΔΕΗ την τελευταία 10εταία, που όπως δήλωσε, ανέρχονται σε 30 εκατ. ευρώ, εκτίμησε πως το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να τα βάλει με τον κακό του εαυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θετικά του προγράμματος Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας

Το Πρόγραμμα Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί τη Ναυαρχίδα των προγραμματικών θέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάπτυξη της χώρ...