Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Γ. ΛΙΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


Να καθίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί γύρω από ένα τραπέζι και να αποφασίσουν αλλαγές εδώ και τώρα για το πολιτικό σύστημα, ζητεί ο Γ. Λιάνης. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον realfm 97.8 και στον Ν. Χατζηνικολάου επανέλαβε την άποψη που διατύπωσε και μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

«Αν δεν ελεγχθούν τα κόμματα τότε αυτό δεν είναι ‘όλα στο φως’. Είναι ‘όλα στο σκοτάδι» τόνισε ο πρώην υπουργός και υπενθύμισε τη ρητή δέσμευση Παπανδρέου ότι είναι διατεθειμένος να «ματώσει» για να προχωρήσει η κάθαρση.

«Απουσιάζει η συνείδηση. Γιατί εμείς ανεχόμαστε πράξεις όσων είναι ασυνείδητοι» τόνισε ο κ. Λιάνης και εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις για τη λειτουργία των εξεταστικών επιτροπών.

Μίλησε για «συμπαιγνία» και υπογράμμισε ότι «το πολιτικό σύστημα είναι ταπεινωμένο. Οι βουλευτές είναι ταπεινωμένοι».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αφού κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «παριστάνει ότι δεν ξέρει τι έχει γίνει στη χώρα και με δική της ευθύνη» παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έχασε χρόνο και έτσι όπως εξελίχθηκαν οι καταστάσεις «γίναμε υπαίτιοι χωρίς να έχουμε εμείς την ευθύνη» όπως είπε.

Ο κ. Λιάνης εκτίμησε ότι η κρίση θα έχει διάρκεια, μίλησε για δέκα χρόνια, και κάλεσε τις ηγεσίες των κομμάτων να συναινέσουν σε αλλαγές πριν ακόμη φθάσει η ώρα για αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Έχουμε γίνει το παίγνιο της κοινωνίας. Πρέπει οι αρχηγοί των κομμάτων να προστατεύσουν τους βουλευτές τους» κατέληξε ο Γιώργος Λιάνης.
Πηγή:www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θετικά του προγράμματος Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας

Το Πρόγραμμα Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί τη Ναυαρχίδα των προγραμματικών θέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάπτυξη της χώρ...