Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:«Ας μη γινόμαστε ρόμπες»


Για γενικευμένη ανομία έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη

Στο φλέγον ζήτημα των μεταναστών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη που ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ». Η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» είπε ότι το πρόβλημα είναι η παιδεία και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. Έκανε λόγο για γενικευμένη ανομία συμπληρώνοντας ότι όταν πρόκειται για αυτόφωρο αδίκημα η αστυνομία δικαιούται να μπει στο πανεπιστήμιο.

Εξέφρασε την απορία γιατί ενώ επί μια βδομάδα οι πρυτανικές αρχές είχαν πληροφορίες ότι έρχονταν οι μετανάστες από την Κρήτη δεν μπόρεσαν να κλείσουν την πόρτα του πανεπιστημίου.

Σε ό,τι αφορά στην άδεια παραμονής των μεταναστών δήλωσε ότι δεν εκβιάζεται και είπε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν τους μετανάστες και τους έταξαν νομιμοποίηση, προσέφεραν κάκιστη υπηρεσία.

Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την άποψη ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα έχει αποτύχει στο πώς διαχειρίζεται αυτούς τους ανθρώπους.

Πρόσθεσε ότι η ελληνική κοινωνία που γενικά είναι πιο ανεκτική, αντιδρά πιο έντονα γιατί ο κόσμος έχει φτάσει πλέον στα όρια του.

Σε ό,τι αφορά στους οικονομικούς μετανάστες δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν αντέχει ούτε αυτούς που έχει ήδη και ότι οι 50.000 αιτήσεις για πολιτικό άσυλο παραμένουν αναπάντητες γιατί η Ελλάδα δεν έχει ξεκαθαρίσει την πολιτική της.

Η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» έκανε αναφορά και στο σκάνδαλο της Siemens λέγοντας ότι το πρόβλημα ήταν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν άνοιξαν τους λογαριασμούς τους.

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στο θέμα της αφαίρεσης της διοργάνωσης των μεσογειακών αγώνων από την Ελλάδα κάνοντας λόγο για θλιβερό γεγονός. Είπε χαρακτηριστικά ότι αν η Ελλάδα δεν μπορούσε να τους κάνει έπρεπε πριν από ένα χρόνο να πάει και να πει ότι έχουμε μια τεράστια κρίση και συνεπώς δεν είμαστε σε θέση να αναλάβουμε τη διοργάνωση λόγω κόστους κρατώντας την αξιοπρέπεια μας.

«Ας μη γινόμαστε ρόμπες» είπε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη εκφράζοντας ταυτόχρονα τη λύπη της για την προσπάθεια των δημάρχων και των φορέων που είχαν δώσει τα μέγιστα για τη διοργάνωση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θετικά του προγράμματος Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας

Το Πρόγραμμα Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί τη Ναυαρχίδα των προγραμματικών θέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάπτυξη της χώρ...